Baby, it's cold outside......en binnen trouwens ook!

Met de temperaturen van afgelopen week zagen we bij velen de schaatskoorts alweer snel op lopen. De ijsmeester waren druk in overleg, schaatsen werden weer geslepen en jongeren zag je heel voorzichtig uitproberen of het ijs al sterk genoeg is om op te staan en stiekem wordt er altijd gehoopt dat iemand er met zijn voet doorheen zakt. Vroeger was ik altijd degene die als eerste het ijs wilde uitproberen. Even kijken of het kon.
Voor wat ik mij kan herinneren is het altijd nog goed gegaan en ben ik nooit met een kletspoot thuis gekomen. Wel met een hersenschudding waar ik een week voor plat moest omdat het ijs niet mee gaf toen ik onderuit ging. Maar ach, met vallen en opstaan worden we allemaal groot (en wijzer). Inmiddels zijn de schaatsbanen geopend en vermaakt jong en oud zich op de baan. Een heerlijk tafereel om naar te kijken. Voor alle schaatsliefhebbers hoop ik dat dit nog even mag voortduren. 
Waar de kou aan de ene kant voor veel plezier zorgt zijn wij ons ook bewust van de ellende die de kou voor veel mensen met zich mee brengt. Dat er mensen zijn die naar de openbare bibliotheek gaan om wat op te warmen, die lichamelijke klachten krijgen omdat ze geen geld hebben om hun woning te verwarmen en die met een muts op en sjaal om thuis warm proberen te blijven is natuurlijk in en in triest.

Niet alleen voor de mensen is het onprettig, ook de woningen worden er niet beter van. Bij lagere temperaturen zal vocht namelijk sneller condenseren op oppervlakken waardoor schimmels kunnen ontstaan. Blijf dus voor het behoud van uw woning en voor uw gezondheid, indien mogelijk, de woning wat verwarmen en uiteraard ventileren.

Time flies when you’re having fun.
En die tijd vliegt. Ik heb werkelijk waar geen flauw idee waar het afgelopen jaar is gebleven. Wanneer ik door de foto’s heen blader denk ik steeds óh ja, dat hebben we ook nog gedaan, en dat’. Volgens mij hebben veel meer mensen het gevoel dat de jaren voorbij vliegen. Razen we dan allemaal zo hard door momenteel dat we geen besef van tijd meer hebben? Het afgelopen jaar konden we weer als vanouds erop uit, konden er weer feestjes worden georganiseerd en ging een groot deel van de mensen weer terug naar kantoor om te werken.Er was dus weer genoeg te doen waardoor de dagen nog sneller voorbij vlogen. 

Doordat het 'oude' leven weer wat werd opgepakt zagen we ook dat de woonwensen van de woningzoekenden weer veranderde. Zo werd er minder gevraagd naar woningen met een werkplek en was ook een kleinere tuin weer aantrekkelijk, want toch een stuk gemakkelijker bij te houden wanneer je weer 5 dagen per week op kantoor zit. We zien ook dat men zich bewuster is van het geld wat ze toch echt maar 1 keer kunnen uitgeven. (Al denken sommige mensen nog steeds dat er geen bodem in die put zit) Waar men vorig jaar gerust 1,5 ton overbood blijven de biedingen nu zo'n € 10.000,- onder de vraagprijs tot circa € 30.000,- boven de vraagprijs. Ondanks dat de markt hard aan het veranderen is en het aanbod afneemt hebben wij het afgelopen jaar toch weer ruim 90 opdrachtgevers mogen helpen bij de verkoop van hun woning. Ook voor het komende jaar zien wij er naar uit om koper en verkoper weer bij elkaar te brengen. 

Een blik vooruit…
2023 staat voor de deur. Ik ben enorm benieuwd wat 2023 ons zal gaan brengen. Voor mij persoonlijk een jaar waarin ik weer kritisch ga kijken naar wat mij gelukkig maakt. En gelukkig zijn is tegenwoordig voor veel mensen lastig. We horen het om ons heen, zien het op televisie en vooral op Social media is er nog maar weinig positiefs te lezen. Veel mensen lopen tegen een burn-out aan omdat ze niet gelukkig worden van wat er allemaal speelt in de wereld, de thuissituatie zorgen geeft, ze de eindjes niet meer aan elkaar weten te knopen en zichzelf over de kop werken. Onlangs zag ik het televisieprogramma "Out of Office' op VTM. Een aanrader om eens terug te kijken. Buiten het feit om dat het hartverwarmend is hoe de mensen die met een burn-out kampen worden opgenomen in de groep medewerkers van de zorgboerderij maakt het programma je ook weer goed bewust van hoe kwetsbaar we zijn. We kunnen niet altijd maar door blijven denderen. Er moet ook tijd voor rust, plezier en ontspanning zijn. Zo kijk ik ook altijd bewust naar mijn eigen leven en trap ik waar nodig af en toe even op de rem.

Momenteel voel ik dat ik weer enorme behoefte heb aan een artistieke invulling van mijn leven. Daarom ga ik o.a. de fotografie weer oppakken.
Voorheen heb ik altijd bruids- en portretfotografie gedaan en uiteraard de woningfotografie, maar nu ga ik mij richten op een geheel andere tact van de fotografie. Hiervoor ga ik in januari weer een masterclass volgen. Nu al zin in! Maar eerst nog even weer de basis opfrissen komende week.

Wij gaan vanaf donderdag eerst genieten van onze vakantie. Ook altijd een mooie tijd om te kijken wat je wilt in je leven omdat je even al je verplichtingen los kunt laten waarmee bij mij atijd de mooiste ideeën ontstaan. 

Mochten jullie nog leuke dingen willen gaan doen tijdens de kerstvakantie om de hectiek van alle dag even achter je te laten dan geef ik graag nog een paar tips waar ik erg veel plezier aan beleefd heb.
Een aantal leuke dingen om te doen zijn: een bezoek aan China Lights Emmen, De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest en iets verder weg, maar altijd leuk om te doen is een dagje Amsterdam en dan is een bezoek aan 'This is Holland' zeker de moeite waard. Ervaar een spectaculaire 5D vlucht over vele must-sees van Nederland! Vlieg als een vogel en bewonder vanuit de lucht de beroemde Amsterdamse grachtengordel, de Waddenzee, de Veluwe en meer. Waanzinnige special effects - zoals wind, nevel en geur - prikkelen alle zintuigen en hierdoor lijkt het alsof je écht door de wolken vliegt, dijken overstijgt en stormen trotseert. 
En wie weet, als dit koude weer wat aanhoudt, kunnen we de Elfstedentocht nog gaan meemaken. Wat zou het mooi zijn als dat lukt. Of ben ik nu te optimistisch :-) 
Hoe jullie de dagen ook gaan doorbrengen wij hopen dat jullie die in goede gezondheid en in fijn gezelschap mogen gaan doorbrengen!

Wij bedanken graag al onze opdrachtgevers voor hun vertrouwen in ons en wensen iedereen hele fijne, liefdevolle, warme en gezellige feestdagen toe.

 

Daniƫlle de Groot
06 46 51 45 52
Danielle is makelaar bij For sale makelaardij en ontzorgt jou als koper of verkoper van A tot Z bij het aan- of verkoopproces
Contact opnemen
Delen