Doelen en dromen

Doelen 2019

Onlangs was ik wat aan het aanrommelen in mijn huis en kwam daar mijn notitieboek met de 'doelen voor 2019' weer tegen.
Leuk om altijd even terug te kijken of je al je doelen voor dat jaar hebt kunnen behalen en gelukkig kan ik zeggen dat ik voor 85% mijn lijstje kan afvinken.
Zo stonden o.a. de volgende punten op mijn lijst van 2019:
- Opleiding mediation (kan ik afvinken) 
- Opleiding bouwkundig adviseur (kan ik afvinken)
- Meer tijd vrij maken om te sporten (zeg maar niks....)
- Een mooie reis maken (zelfs 2 x gelukt dit jaar)
- Kalender opmaken voor 2020 (gelukt en veel mensen blij mee kunnen maken) 
- Juiste balans vinden werk en privé (blijft toch lastig....)

Zelfverdediging

Mijn doelen voor 2020 zijn inmiddels ook gesteld en ik moet zeggen dat ik niet kan wachten om alles te gaan doen op 1 ding na. De zelfverdedigingscursus....

Al zien veel mensen mij als een sterke onafhankelijke vrouw, helaas overheerst de angst ook vaak bij mij. 
Mensen die mij kennen die weten dat ik een absolute grote hekel aan ruzie en geweld heb. De cursus zelfverdediging staat dan ook niet op nummer 1 van leuke activiteiten, echter voel ik dat het nodig is. Ja, je bent kwetsbaar als vrouw en vooral in mijn vak, maar ik wil mij niet bang voelen tijdens mijn werk of wanneer ik een avondje uit ben en indien nodig wil ik mijzelf kunnen verdedigen.
Ook tijdens de opleiding mediation kwam er veel angst bij mij naar voren wanneer iemand tijdens een oefening zijn stem verheffde of tijdens oefeningen die we moesten doen waarbij ik niet kon zien wat er ging gebeuren. Niet wetende wat er ging gebeuren en daardoor worden verrast maakte mij bang. Ik hoop, door te leren hoe je jezelf te allen tijde kunt verdedigen, deze angst weg te kunnen halen.

Mijn EHBO heb ik 1x moeten inzetten om een vrouw te reanimeren wat ik echt nooit weer hoop te hoeven doen, en dat geldt eigenlijk ook voor de zelfverdedigingscursus. Laten we hopen dat ik het nooit in de praktijk zal hoeven te gebruiken, echter hoop ik dat de kennis hoe te handelen mij het gevoel van veiligheid zal geven wat ik in sommige situaties soms even mis.

Leuke doelen en dromen

Gelukkig staan er ook veel leuke dingen op mijn lijst zoals:
- Duikbrevet halen
- Danslessen weer oppakken
- Nieuwjaarsduik.....(waarom wil ik dit?!?)
- 1 muziekinstrument leren bespelen
- Iets gaan betekenen voor eenzame ouderen
- Het noorderlicht bewonderen
- Onze service verder uitbreiden (daarvoor al weer volop aan het brainstormen)
En.......veel cadeaus weggeven omdat geven gelukkig maakt (Houd onze Facebookpagina in de gaten want in januari beginnen we al)

Het stellen van doelen zorgt ervoor dat je voor jezelf op een rijtje zet wat belangrijk is en wat minder belangrijk is. Doelen sturen je gedrag en je gedachten en laten je meer mogelijkheden zien en acties ondernemen. Voor mij brengt het stellen van doelen vaak weer veel nieuwe inzichten en geven ze weer volop inspiratie.
We gaan het zien in december 2020 of alle doelen weer behaald zijn.
Ik heb er in ieder geval heel veel zin in en ik hoop dat ook jullie mooie doelen stellen die realiseerbaar zijn en die je bovenal gelukkig maken.

Mocht 1 van je doelen zijn om te gaan verhuizen, neem dan gerust contact met ons op om samen met ons de mogelijkheden te bespreken.

Daniƫlle de Groot
06 46 51 45 52
Danielle is makelaar bij For sale makelaardij en ontzorgt jou als koper of verkoper van A tot Z bij het aan- of verkoopproces
Contact opnemen
Delen