Doen we het niet stiekem allemaal?

Binnengluren

Wanneer je 's avonds een wandeling door het dorp maakt en langs de vele huizen wandelt kunnen de meesten van ons het niet laten om naar binnen te gluren bij de mensen. Wat is het toch heerlijk dat niet iedereen bij de inval van de schemering meteen zijn gordijnen dicht doet. Zo ziet u de ene bewoner onderuit in zijn verstelbare stoel in droomland met opengevallen mond, de ander neemt aan tafel de krant nog even door en weer een ander probeert 3 kinderen in het gareel te houden.

Kijken we niet allemaal graag in het leven van een ander? Het is toch niet voor niets dat veel televisieprogramma's zo populair zijn. Denk maar eens aan het programma 'ik vertrek' waarbij we iedereen het beste gunnen, maar iedereen hoopt ook weer op een hilarische aflevering waarin de mensen weer totaal onvoorbereid vertrekken naar een warm oord met de verwachting dat daar dezelfde regels gelden en dezelfde werkmentaliteit is als in Nederland. Maar ook de realitysoaps waarin we meekijken met het dagelijkse leven van diverse beroemdheden blijven goed bekeken. 
Wij hebben als makelaars dan ook 1 van de mooiste beroepen die er zijn. Dagelijks mogen wij binnenkijken bij veel mensen zonder dat we dit stiekem of achter een beeldscherm hoeven te doen.

Wat is de reden dat we zo graag een kijkje nemen in een ander zijn leven? 

Is het omdat we een bevestiging zoeken dat we het zelf toch erg goed hebben, zijn we op zoek naar hoe we ons leven willen invullen, is het soms de herkenning die ons aan het lachen maakt, of zijn we op zoek naar de bevestiging dat meer mensen het soms even zwaar hebben en we er dus niet alleen in staan?
Mensen zijn goed in het zien wat een ander heeft en vergeten daarbij vaak wat ze zelf hebben. En zijn we er niet verschrikkelijk goed in geworden om het op social media zo mooi mogelijk te presenteren? Veel mensen proberen op social media het leven te creëren wat ze het liefst zouden willen hebben.
Bijna niemand zegt op Facebook 'ik heb zojuist 3 uur in mijn bed liggen huilen omdat mijn baas mij vandaag weer uitfoeterde, ik vervolgens thuis ruzie kreeg met mijn partner, omdat je je toch af reageert op degene die het dichtst bij je staat, en tot overmaat van ramp kwam mijn 'mijnleventjeisperfect' schoonzus nog even zout in de wond gooien om te vertellen dat ze samen met haar 'perfecte' gezinnetje twee weken naar Bali gaan omdat ze er echt even uit moeten. Nee, in tegenstelling laten we de meest perfecte (lees: nabewerkte/gefakete) foto's zien. Wie houden we voor de gek en wat willen we hiermee bereiken? 

Het echte verhaal

Geloof mij, achter veel van die leuke foto's zit een heel ander verhaal dan wat de betreffende persoon probeert te laten zien. Door ons werk hebben wij dagelijks gesprekken met mensen en horen wij veel mooie, maar helaas ook veel verdrietige verhalen. 

 

Mensen hebben niet altijd advies nodig. Soms willen ze een luisterend oor, een hand om vast te houden en een hart dat begrijpt....

 

Een luisterend oor

Tijdens ons werk is er altijd een luisterend oor voor onze opdrachtgevers en zal er nooit geoordeeld worden over iemands situatie. Wat heeft diegene aan een mening of veroordeling van ons? Precies, niets. I.p.v. het geven van onze mening bieden wij een luisterend oor en gaan wij, indien nodig, samen kijken naar een oplossing. Met deze blog hoop ik een ieder bewust te maken van het te waarderen van wat we hebben, te beseffen wat we kunnen geven en dat we meer voor een ander kunnen betekenen door oprecht te luisteren. Door oprecht te luisteren zul je zien dat je ook zelf meer voldoening uit het leven kunt halen. Let tijdens een gesprek ook eens op de houding en uitdrukking van je gesprekspartner. Die zeggen vaak nog meer dan alle woorden bijelkaar. Geef jouw gesprekspartner jouw onvoorwaardelijke aandacht en onthoud dat het belangrijkste in communicatie is, is te horen wat er niet wordt gezegd. 

 

Daniƫlle de Groot
06 46 51 45 52
Danielle is makelaar bij For sale makelaardij en ontzorgt jou als koper of verkoper van A tot Z bij het aan- of verkoopproces
Contact opnemen
Delen