Geluksmomentjes

Geluksmomentjes, voor iedereen zijn dat weer andere momenten. Zo kan de 1 erg gelukkig worden van de hilarische acties van hun kinderen, de ander van een kop koffie in de ochtend en weer een ander geniet van het succes wat hij behaald op zijn werk. Een aantal geluksmomentjes die we bijna allemaal wel herkennen en hopelijk al een glimlach op jouw gezicht toveren zijn:

 • Geld vinden in een oude jas
 • Gaan slapen onder een pasgewassen dekbed
 • De geur van een puppy
 • Nog een chocoladereep in de kast vinden
 • Een paar minuten voor je wekker wakker worden
 • Je favoriete nummer op de radio horen als je net in de auto stapt
 • Een pyjamadag kunnen houden
 • De geur van vers gebakken cake
 • Alle verkeerslichten mee hebben
 • Een mooi bos bloemen krijgen
 • Een financiële meevaller
 • De slappe lach krijgen met je vriendin
 • Een plekje op het volle terras vinden (the good old times…..)
 • En last, but not least…… je gordijnen openen en een prachtige witte wereld zien 

Voor velen is de sneeuw op dit moment een geluksmoment. Eindelijk even weer wat variatie tijdens de wandelingen, de kinderen die plezier maken in de sneeuw en het uitzicht wordt toch een stuk mooier in zo’n witte wereld. Al viel dat hier in het noorden vanochtend nog iets tegen, gelukkig is dat inmiddels goedgemaakt. Geluk zit in veel dingen en het is aan jou om die dingen te zien.

Open je ogen en zie die kleine geluksmomentjes die er echt wel zijn.

Het kopen en verkopen van een woning is over het algemeen ook een geluksmoment(je). Maar waarom moet daar dan voor veel mensen ook zoveel stress bij komen. Tja, een huis is niet een stapel stenen. Een huis is een veilige plek, een plek waar herinneringen worden gemaakt en een plek waar we onszelf kunnen zijn. En als dan jouw woning snel wordt verkocht en je zelf nog niets anders hebt gevonden dan slaat de stress wel even toe. Of als je inmiddels al twee jaar op zoek bent naar een leuke woning, maar je er steeds naast grijpt dan word je er wel een beetje moedeloos van. Het woningtekort in Nederland begint dan ook zijn tol te eisen voor veel woningzoekenden.

De lage rentes maken dat veel mensen een stuk hoger kunnen bieden dan dat ze voorheen konden. Laat je daarom goed adviseren alvorens je op zoek gaat naar jouw nieuwe woning. Kom niet zonder voorbereiding een woning bezichtigen en doe geen bieding zonder voorbehoud van financiering wanneer je niet voor 200% zeker bent dat je de financiering ook daadwerkelijk rond krijgt. We zien te vaak dat mensen in deze tijd de gok maar nemen om meer kans te maken, maar daardoor komen mensen ook in de problemen en daar word je als koper, verkoper en als makelaar niet gelukkig van. 

Mensen weten ook niet meer of ze er nu goed aan doen om eerst te kopen en dan pas te verkopen of toch eerst te verkopen en dan op zoek te gaan naar een andere woning. Wat nu als je je eigen hebt verkocht en niets kunt vinden of wat als je al een andere woning hebt gekocht, maar er toch minder belangstelling voor jouw woning is dan gedacht. Gelukkig zien we in deze tijden dat een woning over het algemeen toch wel binnen maximaal 1 maand verkocht is. Maar niet iedere woning is geschikt voor iedereen vanwege de indeling, de ligging of het perceeloppervlak. Dit zijn zaken waar je ook weinig aan kunt veranderen en dus is het soms even iets langer wachten op de koper van jouw woning. Wees je hiervan bewust wanneer je een andere woning aankoopt zonder voorbehoud van verkoop eigen woning. 

Dan heb je een leuke woning gevonden waar je een bieding op uit wilt brengen, maar dan? Moet je nu de vraagprijs bieden, zit er ruimte in de vraagprijs of doe je er goed aan over de vraagprijs heen te bieden? Ook wij weten van te voren niet welke kant het opgaat met de uiteindelijke koopsom. Ik adviseer je om voor jezelf een hele duidelijke grens te stellen. Wordt de woning daarboven verkocht dan heb je in ieder geval je uiterste prijs geboden. 

Je geld verstandig besteden is natuurlijk niet alleen aan de orde bij het kopen van een woning. In je dagelijkse leven doe je er goed aan om na te denken waar je je geld aan uit geeft. Wat deze coronaperiode mij geleerd heeft is dat we met veel minder toe kunnen dan we soms denken. Door minder geld uit te geven hoeft het plezier in het leven je echt niet ontnomen te worden. Je wordt juist bewuster van wat je hebt en geniet meer van de kleine dingen. 

Geniet voor nu nog even van de mooie landschappen, de vrolijke kinderen en de warme chocolademelk! 

Daniƫlle de Groot
06 46 51 45 52
Danielle is makelaar bij For sale makelaardij en ontzorgt jou als koper of verkoper van A tot Z bij het aan- of verkoopproces
Contact opnemen
Delen