Kerstavond

Kerstavond......

Voor ons het begin van onze kerstvakantie. Tevens voor mij persoonlijk altijd een avond om even terug te kijken op het afgelopen jaar.

Een bijzonder jaar voor iedereen waar we met elkaar onze weg moesten vinden in alle regels. In plaats van gezellig de stad in om de kerstcadeautjes te kopen moeten we nu alles online bestellen. De horeca blijft ook met de kerst nog gesloten en wat we nog het meeste missen is het samen zijn met onze vrienden en familie. 

De makelaarskantoren mochten dit jaar wel open blijven, mits zij hun werkwijze zouden aanpassen. Veel makelaars zijn hierop overgegaan op bezichtigingen via videobellen. Persoonlijk denk ik dat je een woning toch echt moet beleven en ik ben dan ook dankbaar voor het feit dat wij, ondanks dat het af en toe wat organisatie vergde, altijd de bezichtigingen persoonlijk door hebben kunnen laten gaan. Voelde iemand zich niet fit, dan belde men ons keurig af om op een later moment de afspraak weer in te plannen waardoor wij ons werk veilig hebben kunnen blijven doen. 
Voor de woningmarkt was het alles behalve crisis. Zo hebben wij dit jaar 148 opdrachtgevers mogen begeleiden bij de verkoop van hun woning. We merken dat een 'thuis' nu belangrijker is dan ooit. Een plek waar we ons veilig voelen, een plek waar ruimte is voor het hele gezin en een plek die ons de rust biedt waar we nu allemaal zo naar verlangen in deze hectische tijd. Ondanks dat het voor ons allemaal wat minder persoonlijk is geworden, door o.a. het digitaal tekenen van de koopovereenkomst en het niet meer mee mogen naar de notariskantoren, zijn wij ontzettend blij dat wij dit jaar toch weer zoveel mensen hebben mogen begeleiden bij deze belangrijke stap in hun leven. 

Wetswijzigingen

Op de woningmarkt zullen er het komende jaar een aantal zaken veranderen die invloed hebben op zowel de koper als de verkoper.  
Zoals al eerder op onze Facebookpagina aangegeven is het nog tot 31 december mogelijk om tegen een kleine vergoeding een energielabel aan te vragen. Vanaf 1 januari gaat een energielabel al gauw ruim honderd euro kosten. Vergeet dus niet om het energielabel van jouw woning definitief te maken wanneer je de intentie hebt om binnen nu en 10 jaar je woning te gaan verkopen. Aanvragen kan op www.energielabelvoorwoningen.nl  

Ook de overdrachtsbelasting gaat veranderen. Deze komt voor starters te vervallen, maar gaat voor investeerders juist omhoog. Een mooi voordeel voor de starters die met deze besparing weer wat meer te besteden hebben aan b.v. een nieuwe keuken of hun inrichting. 

Doneeractie

Naast het helpen van onze opdrachtgevers bij de verkoop van hun woningen hebben wij dit jaar ook wat mogen betekenen voor de medewerkers en bewoners van Riemsoord. Zoals velen weten zijn wij een inzamelingsactie opgestart om een aantal digitale hulpmiddelen aan te schaffen waarmee de bewoners minder eenzaam zullen zijn, meer plezier kunnen beleven en er meer belevingsgerichte zorg gegeven kan worden.
Er is inmiddels al een bedrag van ruim € 13.000,- opgehaald dankzij vele donaties en de inzet van de bewoners en medewerkers van Riemsoord en ook het komende jaar zullen er nog diverse acties worden opgezet om het eindbedrag van € 23.000,- te gaan behalen. Doneren kan nog altijd via de website www.doneerdoel.nl

It's the most wonderful time of the year.....

Kerst 2020

Het zal dit jaar een kerst zijn waarin velen van ons heerlijk in hun huispak zullen rondlopen i.p.v. in hun galakostuums, een kerst waar we nog meer stil zullen staan bij onze gezondheid en de mensen die ons dierbaar zijn maar ook een kerst waar de eenzaamheid een grotere rol zal spelen. Kijk daarom nog een beetje meer dan normaal naar elkaar om. Zwaai even naar de buurvrouw, of vraag haar mee voor een wandeling, bel opa om te laten weten dat je aan hem denkt of deel eten met iemand waarvan je weet dat hij/zij alleen is of het even moeilijk heeft. Laten we elkaar weer wat vreugde brengen. 

Voor nu zie ik uit naar een vakantie waarin er tijd is om weer op te laden, ideeën uit te werken en vooral te genieten van de lieve mensen om mij heen.  
En mocht jij ook vakantie hebben, maak er een feestje van op je eigen wijze!
Duik in je boek, geef een pyama/kampeerparty voor het gezin rondom de kerstboom, maak een lichtjeswandeling, ga marshmallows roosteren boven het kampvuur, organiseer een kerstdisco voor het gezin, haal herinneringen op met oude fotoboeken, of maak een voederslinger voor de vogels. 

Maak er hoe dan ook een fijne tijd van waarin we alle zorgen even proberen te vergeten waar mogelijk! 

Hele fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2021 toegewenst! 

 

Daniƫlle de Groot
06 46 51 45 52
Danielle is makelaar bij For sale makelaardij en ontzorgt jou als koper of verkoper van A tot Z bij het aan- of verkoopproces
Contact opnemen
Delen