Kwetsbaarheid

Kwetsbaar 

Kwetsbaarheid gaat over jezelf laten zien, je mening geven, iemand vertellen dat je van hem houdt, iemand om hulp vragen, nee zeggen omdat je anders zelf klem komt te zitten, iets over je gevoel vertellen of vertellen hoe moeilijk je iets vindt.
Tijdens mijn werk ervaar ik die kwetsbaarheid dagelijks. Zowel bij mijzelf als bij mijn opdrachtgevers.

Als makelaar hebben veel mensen vaak een mening over jou en omdat je als makelaar ieder uur andere mensen ontmoet zijn dat erg veel meningen. Veel mensen hebben bij voorbaat al een bepaald beeld over een makelaar, waar ik dagelijks tegenaan loop. 
Tijdens mijn werk probeer ik een goede tussenweg te vinden in de zakelijke houding en een kwetsbare houding. Ook wij zijn mensen en proberen altijd voor iedereen het beste te doen, echter kun je niet altijd iedereen blij maken. Als mensen dan hun gevoel uiten richting jou ben je kwetsbaar en moet je daarmee leren om gaan. Alhoewel ik dat in het begin soms erg lastig vond heb ik in de jaren geleerd dat je a. niet iedereen blij kunt maken, b. je met verschillende persoonlijkheden te maken hebt en c. zolang je van jezelf weet dat je juist en eerlijk hebt gehandeld je jezelf niets kwalijk kunt nemen. 

Ook onze opdrachtgevers stellen zich kwetsbaar op. Zowel tegenover ons als de buitenwereld. Wij betreden hun huis, wij vragen naar hun huidige situatie en hebben inzicht in hun financiële situatie. Vaak wordt tegen ons gezegd, 'let niet op de rommel hoor, we zijn nog niet verkoopklaar'. Ik persoonlijk zie de spullen van mensen niet als rommel en daarnaast zie ik de spullen al niet eens meer staan omdat het mij gaat om wat er overblijft als de woning leeg is. Ondanks dat ik dat ook vaak aangeef voelen mensen zich soms toch wat beschaamd voor de hoeveelheid spullen.

En dan is daar ook nog eens Funda
Iedereen kan ineens bij jou binnenkijken. Dat zorgt bij veel mensen toch wel voor spanningen.
Omdat wij van mening zijn dat iedereen zich goed moet voelen bij de presentatie van hun woning zijn wij kritisch op de fotoreportages. En ja, wij poetsen wel eens wat zaken weg in Photoshop om ervoor te zorgen dat iedereen met trots zijn woning durft te laten zien.

Fundering

In het leven moeten we onszelf vaak kwetsbaar opstellen. Door je kwetsbaar op te stellen verstevig je ook meteen je fundering.
Fundering? Inderdaad de constructie die een gebouw overeind houdt. Niet zichtbaar, maar wel onmisbaar en sterk.
Bij een woning bestaat de fundering uit beton en staal en is deze afgestemd op de grond waarop de woning komt te staan. Is de fundering zwak dan zul je vroeg of laat scheurtjes in de muren gaan zien die meestal tot een minimum beperkt blijven, maar wat als die scheurtjes flinke barsten worden en je woning uiteindelijk verzakt en in elkaar stort? Een goede fundering is niet goedkoop. Zo is dat ook voor jouw eigen fundering. Een goede fundering krijg je niet zomaar daarin moet je investeren. De een staat wat sterker in zijn schoenen dan de ander, maar voor iedereen geldt dat je tijd en soms ook geld moet investeren om jezelf te ontwikkelen om je eigen fundering te verstevigen.
Wil jij je persoonlijk ontwikkelen begin dan dus bij de basis, je eigen fundering. Zorg dat jouw fundering sterk is en je zult zien dat je je minder snel verdrietig, bang of kwetsbaar voelt. Je zult merken dat de mening van anderen jouw minder zal raken en kunt er vrede mee hebben dat zij niet dezelfde mening hebben als jou.

Wij kunnen je niet bij het gehele proces helpen, maar voor wat betreft de verkoop van je woning proberen wij jou wel zoveel als mogelijk te ontzorgen en de woning zo optimaal mogelijk te presenteren zodat je daar niet onzeker over hoeft te zijn. 
Heb jij ook plannen om jouw woning te verkopen, maar durf je die stap nog niet te zetten? Wij komen graag eerst bij jou langs om kennis te maken en samen de mogelijkheden te bespreken. Maak gerust een afspraak voor een eerste kennismaking. 

Dat wat je kwetsbaar maakt, maakt je ook mooi....

Daniƫlle de Groot
06 46 51 45 52
Danielle is makelaar bij For sale makelaardij en ontzorgt jou als koper of verkoper van A tot Z bij het aan- of verkoopproces
Contact opnemen
Delen