Lente!! (met een sprankje winter...)

Vol goede moed

Wanneer de eerste warme dagen weer zijn geweest overheerst het verlangen naar het genieten van de lange zomeravonden in je eigen tuin.
Je ziet jezelf al zitten met een goed boek, de hangmat nodigt uit voor een zen-momentje en de barbecue staat klaar voor de tuinfeestjes met familie en vrienden. 

Vol goede moed beginnen we dan ook met het weghalen van het laatste blad in de tuin, wordt de pomp van de vijver weer aangesloten en betreden we het tuincentrum met een mandje en komen we er met twee volle karren uit (of overkomt alleen mij dat iedere keer?!?) En dan sta je daar in je tuin met alle planten uitgestald, klaar om te planten en dan..... ja hoor hagel, sneeuw en je handen verkleumd! Fijn hoor die Nederlandse weersomstandigheden. 

Gelukkig blijft het bij enkele buien en kunnen we verder met de aankleding van de tuin. De haard wordt geïnstalleerd, de kussens kunnen weer op de loungeset en om je heen staan de meest kleurrijke voorjaarsbloeiers intussen in de grond. Bij het opvegen van het blad word ik nog wel eens verrast door een opspringende kikker, wat ik persoonlijk echt gruwelijk vind. Waarom kunnen die beestjes zich niet gewoon beperken tot de vijver? 

In de lente is er zoveel om blij van te worden :-) 

Vrolijk

Waar ik echter wel heel erg vrolijk van word is dat je de vogels druk in tweetallen bezig ziet om nestmateriaal te vinden. Inmiddels ben ik zelfs dik bevriend geraakt met een roodborstje die blijkbaar geen enkele angst kent voor mensen! Wil ik de schep oppakken zit hij erop, wil ik een plantje pakken zit hij ernaast en zit ik aan een kop thee even bij te komen van de werkzaamheden komt hij naast mij op het tafeltje zitten. Wie wordt hier nou niet blij van. 

Visitekaartje

Na een paar dagen ploeteren in de tuin ziet het er allemaal weer netjes uit en zijn wij er klaar voor om te gaan genieten van onze tuin.

Tijdens ons werk begint nu ook de periode weer waarin we met belangstellenden door vele tuinen zullen wandelen, wij de winterfoto’s vervangen door de voorjaarfoto’s en wij onze opdrachtgevers vragen om de tuin weer zo optimaal mogelijk te presenteren. Een fijne tuin is toch waar veel mensen hun rust vinden, waar de kinderen de ruimte hebben om te spelen en waar we met familie en vrienden genieten van mooie gesprekken en lekker eten. Een tuin heeft dan ook een grote invloed op de verkoop van een woning en is vaak het visitekaartje van een woning. 

Of je nu een tuin hebt van 800 m2, een tuin van 150 m2 of een balkon, voor iedereen is er een plek te realiseren om te genieten en even weer bij te komen van alle hectiek in ons dagelijkse leven.  

Inspiratie

Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw tuin kijk dan eens op: https://tuintuin.nl/ of https://www.vtwonen.nl/tuinieren/ voor leuke ideeën.
Heb jij jouw woning met tuin nog niet gevonden? Kijk dan eens in ons woningaanbod of jouw toekomstige woning met tuin wellicht op jou staat te wachten.

Geniet van de mooie lentedagen en maak je tuin weer een plek om te genieten van de rust, al het moois wat de natuur ons te bieden heeft en het samenzijn met familie en vrienden!

Daniƫlle de Groot
06 46 51 45 52
Danielle is makelaar bij For sale makelaardij en ontzorgt jou als koper of verkoper van A tot Z bij het aan- of verkoopproces
Contact opnemen
Delen