Lentekriebels, voorjaarskriebels, schoonmaakkriebels……

De lange, donkere dagen liggen voorlopig weer even achter ons. Krachtige, frisse lentekleuren en een binnenvallend zonnetje doen het geheel fraai uitkomen tijdens fotoreportages en bezichtigingen. Het voorjaar is in volle gang!

Tot vandaag.....zucht......

Maart roert zijn staart en april doet wat hij wil. En zo kwamen de fotoreportages vandaag weer stil te liggen, moest de verlichting weer aan tijdens de bezichtigingen en kwamen we weer met een natte jas binnen na de inspecties.
We hebben het er maar mee te doen in ons mooie Nederland. 

In de afgelopen weken was het zulk lekker weer dat de voorjaarskriebels bij mij over gingen in de schoonmaakkriebels. Wat is er lekkerder dan alles eruit te gooien en het huis van top tot teen te soppen? Oke, oke, ik geef het toe, ik kan ook wel leukere dingen bedenken, maar het geeft wel een goed gevoel wanneer alles er weer spik en span bij staat.

Naast de mooie lentedagen in deze periode is een ander bijkomend voordeel van deze periode dat er weer verschillende feestdagen aan zitten te komen. Voor velen van ons wat extra vrije tijd. Tijd om weer tijd door te brengen met familie en vrienden, om de camping weer te bezoeken en uitjes in te plannen. Ook wij zullen die extra lange weekenden gaan gebruiken om weer op te laden, maar ook om weer inspiratie op te doen voor onze bedrijfsvoering. Naast ons kantoor, onze inzamelingsactie en de nog lopende opleiding schuld-hulpverlening is het goed om af en toe je hoofd even leeg te maken zodat er weer ruimte ontstaat voor nieuwe ideeën.

Voor wat betreft onze inzamelingsactie naderen wij ons einddoel. We hebben inmiddels twee hulpmiddelen kunnen aanschaffen dankzij vele donaties en om ook de derde nog te kunnen financieren hebben wij nog enkele leuke acties opgezet samen met de medewerkers van Woonzorgcentrum Riemsoord.

In de tweede week van april viert Riemsoord hun 10-jarig jubileum. Tijdens deze week worden er extra activiteiten georganiseerd voor de bewoners en zaterdag 9 april sluiten we deze feestweek af met een minimarkt, workshops, muziek, Rad van Fortuin en een hapje en een drankje. Een dag om weer even contact te leggen met elkaar. Vanaf 10.00 uur tot een uur of 15.00 uur ben je van harte welkom om dit feest met ons te komen vieren. Locatie: Riemsoord 140 in Appelscha

Wil je deelnemen aan één van de workshops op woensdagmiddag 6 april om 13.30 uur of zaterdag 9 april om 10.00 of 13.30 uur? Aanmelden kan via ons kantoor. Mocht jij je hebben aangemeld maar nog geen bevestiging van ons hebben mogen ontvangen dan horen wij heel graag nog even van jou. Onze mail heeft ons deze maand namelijk twee dagen in de steek gelaten waardoor wij niet alle mailtjes hebben ontvangen. Op zulke momenten zie je maar weer hoe afhankelijk wij zijn geworden van de digitale wereld. 

Wel of niet verhuizen?

Meerdere keren per week zitten wij aan tafel bij mensen die twijfelen over de verkoop van hun woning. Dat je je huis niet zomaar verkoopt vinden wij heel begrijpelijk. Je huis is niet zomaar een opstapeling van stenen, nee het is je THUIS. Een plek waar je kinderen zijn geboren, ze hun eerste stapjes hebben gezet, waar je pubers de deuren uit het kozijn slaan omdat ze het weer eens niet eens zijn met jouw regels, waar je afscheid hebt genomen, waar je plezier hebt gemaakt en waar je je rust hebt gevonden.

Mooie, verdrietige en speciale herinneringen zet je niet zomaar even op Funda. Voordat de meeste verkopers deze stap zetten zijn ze al snel een jaar verder. En helemaal in de huidige markt, want je eigen woning verkopen is nog tot daar aan toe, maar waar ga jezelf weer wonen?

Begrijpelijk dat veel mensen ervoor kiezen om eerst zelf iets te kopen voordat ze de stap zetten om hun eigen woning te koop aan te bieden, echter slaat dan vaak ook weer de stress toe van de druk dat hun eigen woning nog wel verkocht moet worden. Zit jij ook met vragen over het wel of niet verkopen van jouw woning? Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden van bijvoorbeeld kopen onder voorbehoud en wat voor jou de beste volgorde zou kunnen zijn qua koop en verkoop. 

Wil jij graag verkopen? Vraag dan in ieder geval alvast het energielabel aan. Je geeft hiermee een goede indicatie van de isolatiewaarde van jouw woning, maar daarnaast ben je ook verplicht om deze te hebben alvorens de woning op Funda wordt aangemeld.

Veiligheid staat voorop

Een andere verplichting betreft een onderdeel van een veilig thuis. Vanaf 1 juli 2022 is het hebben van rookmelders verplicht. Op elke woonverdieping in je huis en in besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt dien je een rookmelder te plaatsen.

Ook ik ben van mening dat ze soms de meest onwerkbare en onlogische wetten in het leven roepen, maar van deze ben ik toch wel een voorstander want iedereen wil toch dat er voldoende tijd is om te vluchten wanneer er brand in je woning uitbreekt.

En als je dan toch bezig bent, vergeet dan ook niet om een koolmonoxide melder te plaatsen bij de cv-ketel. Wij zien nog te vaak een (kinder)slaapkamer in dezelfde ruimte als waar de cv-ketel hangt waar dan geen koolmonoxide melder hangt. Koolmonoxide staat niet voor niets bekend als de sluipmoordenaar. Je ziet of ruikt het niet maar wanneer je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Elk jaar overlijden in Nederland gemiddeld 5 tot 10 mensen door koolmonoxidevergiftiging en honderden mensen belanden in het ziekenhuis. Naar schatting van de Onderzoeksraad is het werkelijke aantal slachtoffers 3 tot 5 keer groter. Dit komt doordat koolmonoxidevergiftiging vaak niet erkend en/of herkend wordt. De eerste klachten: hoofdpijn, duizelig, misselijk en braken, zijn vergelijkbaar met griep. Een koolmonoxidemelder kan je op tijd waarschuwen en daarmee je leven redden!

En als laatste: laat ook af en toe je verzekeringen controleren om te kijken of deze nog wel helemaal aansluiten bij jouw situatie. Ik weet het, niet de leukste klussen allemaal, maar voorkomen is beter dan…… 

Daniëlle de Groot
06 46 51 45 52
Danielle is makelaar bij For sale makelaardij en ontzorgt jou als koper of verkoper van A tot Z bij het aan- of verkoopproces
Contact opnemen
Delen