Life begins at 40!

En dan ben je alweer bijna 40!

A.s. dinsdag is het alweer 14.610 dagen geleden dat ik geboren mocht worden.
Ouder worden heb ik nooit erg gevonden. Ik vind het altijd wel leuk omdat je toch meer kennis op doet, meer levenservaring krijgt en wat rustiger in het leven komt te staan. Toch moet ik af en toe wel even slikken wanneer bijvoorbeeld starters hun gegevens doorgeven dat je denkt bij het geboortejaar 2000 ‘goh, wat zijn jullie jong’ en dan tot het besef komen dat diegene ook alweer 22 is. Ai, nu word ik toch echt oud.
Maar ook wanneer je steeds langer terug moet scrollen wanneer je je geboortejaar moet invullen op een website. En wat dacht je van mijn afspraak bij de opticien voor volgende week. Ja, ik begin af te takelen.

Is dit zo'n leeftijd waarop je je gaat beseffen wat je al gedaan hebt in je leven, maar vooral wat je nog allemaal wilt gaan doen? Ik ben bang van wel. Bij mij wel in ieder geval. De radertjes draaien overuren in mijn hoofd. Zoveel leuke ideeën.
Naarmate we ouder worden gaan we toch anders in het leven staan. Zo maak je je niet meer druk om onbenullige dingen, geniet je meer van de kleine dingen in het leven, krijg je meer zelfvertrouwen en ga je kijken wat je echt gelukkig maakt in je leven.
Dit zien wij ook bij onze opdrachtgevers van deze leeftijd die momenteel veel gaan emigreren of groter willen gaan wonen voor de hobby’s die ze nu eindelijk willen gaan oppakken en om meer zelfvoorzienend te kunnen wonen.

Examenstress

Onlangs moest ik voor mijn BE rijbewijs afrijden. Ik dacht dat ik niet zo zenuwachtig zou zijn omdat je toch rustiger wordt naarmate je ouder wordt. Verkeerd gedacht!! Tijdens de rijles die dag, voorafgaand aan het examen, deed ik keurig wat mij gevraagd werd, maar tijdens het examen was ik zo zenuwachtig dat het echt helemaal nergens meer over ging. Gezakt! Helaas, maar over twee maanden hebben ze gelukkig weer een gaatje in hun agenda bij het CBR en ga ik gewoon nog een poging doen. De aanhouder wint!

Woningmarkt

Ook in de woningmarkt zien we dat de aanhouder wint. Hoe leuk is het dat je nadat je meerdere keren iemand hebt moeten teleurstellen je hun eindelijk eens goed nieuws kunt brengen.

Maar dan komt er weer een andere uitdaging om de hoek kijken. Enkele kijkers die al een jaar aan het zoeken zijn hebben vorig jaar een gesprek gehad met hun financieel adviseur, maar nu de rentes zijn gestegen blijken hun mogelijkheden toch iets anders te zijn dan een jaar geleden. Het is dus van belang dat je als woningzoekenden wel een regelmatig contact onderhoudt met je hypotheekadviseur. Zo weet je precies wat jouw mogelijkheden zijn en voorkom je opnieuw teleurgesteld te worden.

En weet je nog niet goed welk type woning geschikt is voor jouw situatie en wensen. Op 1 oktober is er weer een landelijke open huizen dag waarbij je zonder afspraak de deelnemende woning kunt gaan bezichtigen. Een mooie manier om voor jou te kijken welk woningtype aansluit bij jouw wensen.

Het leven begint pas echt op je veertigste. Tot die tijd doe je alleen maar onderzoek :-) 

Woningmarkt

Dat Nederland steeds meer inwoners telt is algemeen bekend. In mijn geboortejaar telde Nederland ruim 14 miljoen inwoners. Inmiddels staat de teller op bijna 17.555.000 Hiermee moest dus ook wel het aantal woningen verhoogd worden. In 1982 waren er 4.957.000 woningen en nu in 2022 zijn dat er ruim 8 miljoen.

Maar hoe zag die woningmarkt er toen uit ten opzichte van nu? 

In het tweede kwartaal van 1980 raakte Nederland opnieuw in een recessie en daarbij werd de huizenmarkt ook niet gespaard. De huizenprijzen waren zo hard gestegen dat de betaalbaarheid onder druk kwam te staan. Daarbij nam de werkeloosheid toe en kon men de woonlasten niet meer opbrengen.

Ook nu zien wij een grote en ook erg snelle verandering in de woningmarkt. We zien het aantal aanvragen voor bezichtigingen afnemen evenals het overbieden vanwege de hogere rentes en de huidige energielasten. 
Hoe het zich verder gaat ontwikkelen moeten we allemaal afwachten, maar waar mogelijk zullen wij daar op in blijven spelen om onze opdrachtgevers zo goed mogelijk te blijven ondersteunen bij de verkoop van hun woning. 

Herfstsfeer

In de maand september loopt het zomerseizoen op zijn einde en zien we de eerste verschijnselen van de herfst. Het begin van de herfst vind ik altijd wat magisch hebben. De verandering van de kleuren in de natuur, de geur van stoofpeertjes op het vuur en de wind die weer om het huis heen joelt. Voor mij persoonlijk echt een tijd waarin ik onwijs gelukkig word omdat je weer omarmt wordt door knusheid en mooie warme kleuren.

Een week geleden liepen we nog in onze zomeroutfit en vandaag lopen we met onze paraplu door het bos. Een zomer die voor velen te lang duurde vanwege de aanhoudende droogte lijkt nu toch voorbij te zijn gevlogen. Dat de weken, maanden en jaren voorbij vliegen zien we ook aan het feit dat er nog maar 14 vrijdagen zijn voordat het alweer kerst is. Dus begin maar alvast met het afstoffen van de kerstballen en het uit de knoop halen van de kerstverlichting want voor je het weet mag de kerstboom weer in huis. ( Ik kan niet wachten! ) 

Geniet van deze regenachtige dag!

Lieve groet Daniëlle 

Daniƫlle de Groot
06 46 51 45 52
Danielle is makelaar bij For sale makelaardij en ontzorgt jou als koper of verkoper van A tot Z bij het aan- of verkoopproces
Contact opnemen
Delen