Vakantieherinneringen

Vakantieherinneringen 

Voor velen van ons is het dagelijkse leven alweer begonnen met alle drukte die daarbij hoort en is men de vakantie alweer bijna vergeten. Wat overblijft zijn de mooie herinneringen, de foto's en de meegebrachte souvenirs. Wat is het fijn om al bladerend door de foto's weer even terug te gaan naar die fijne momenten op onze vakantiebestemming. 

Voor de meeste mensen begint de voorpret van de vakantie zo rond februari wanneer de verschillende landen worden bekeken, reviews worden gelezen, tips aan vrienden en famile worden gevraagd en de campings en hotels worden geboekt. 
De voorpret van mijn vakantie begon al een jaar of drie geleden toen mijn zus mij vroeg of ik het leuk zou vinden om met haar en haar twee meiden een cruise te gaan maken. Omdat ik met de cruise naar Noorwegen al had mogen ervaren hoe ontzettend fijn een cruise is, twijfelde ik geen moment en zo werden de plannen gesmeed. 

Dit keer een iets tropischere bestemming dan Noorwegen. Eerst zijn we naar Miami gevlogen waar we enkele dagen hebben doorgebracht om vervolgens naar Jamaica, de Kaaimaneilanden en Mexico te varen. 

Ik ben gek op kamperen, maar kan ook echt enorm genieten van deze vorm van reizen. Naast de omgeving, de lieve gastvrije mensen die we hebben mogen ontmoeten en de rust is het natuurlijk ook een geschenk dat ik met mijn zus en mijn twee nichtjes prachtige herinneringen heb mogen maken. Onlangs heb ik mijn oma verloren en tijdens zo'n reis met je zus en nichtjes koester je de momenten met je familie nog meer. 

'Money can buy a house, but can't buy a home'. 

Eeuwige hunkering

In welke stad ik ook ben altijd blijf ik getriggerd door de verschillende bouwstijlen. Het is misschien wel een obsessie, maar ik kan gewoon blij worden van prachtige details van een woning. In sommige woningen zijn met zo veel liefde details aangebracht dat die het gewoon verdienen om even bij stil te staan.  

Dit jaar kon ik het ook niet laten om in Miami de verschillende bouwstijlen te bekijken. Dit keer waren dat de woningen van Will Smith, David Beckham, Al Capone, P.Diddy en Gloria Estefan, die door hun budget weer iets andere bouwstijlen hebben dan wat wij gewend zijn. Erg mooi, maar ondanks dat er zeer veel geld besteed zal zijn aan deze woningen voelden deze woningen niet als een thuis. Zo zie je maar weer: 'Money can buy a house, but can't buy a home'. 
Geef mij maar een knusse woning ergens in de bossen en niet zo'n kille woning die alleen maar onderdak biedt, maar waar geen sfeer in zit. 

Nieuwsgierig 

Naast het feit dat ik zelf enorm kan genieten van de prachtige details die sommige woningen te bieden hebben ben ik ook altijd erg nieuwsgierig naar het verhaal achter de voordeuren van deze woningen. Zijn de eigenaren ook gevallen voor deze details of is de woning misschien al jaren in hun familie. Dageijks mogen wij de verhalen achter de voordeuren horen van de eigenaren van al die verschillende woningtypes. Het lijkt mij erg leuk om daar nog eens een ingebonden boekje van te maken met daarin de mooiste details en de mooiste, ontroerendste en meest bijzondere verhalen. 

Zennnnnn........

Dat wij ons niet vervelen is een feit. Dat wij onszelf af en toe voorbij lopen ook. Tijdens de vakantie besef je weer dat je wat vaker tijd voor jezelf moet nemen. 
Maar dat is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Al moet ik zeggen dat ik in de afgelopen jaren wel geleerd heb om af en toe die tijd even te nemen voor mijzelf omdat ik weet dat ik daarmee ook weer onze opdrachgevers beter kan helpen.  

We moeten onszelf weer kunnen opladen en in mijn geval ontstaan in die tijd bij mij altijd weer veel leuke nieuwe ideeën die de verkoop van woningen kan bevorderen. 'Maar dan ben je dus zelfs in je vakantie weer met je werk bezig' hoor ik wel eens. Ja, dat klopt, maar wanneer je werk je passie is dan is dat helemaal niet erg hoor. 

Wij genieten volop van ons werk en zouden het erg leuk vinden dat we nog vele jaren de mensen zo blij kunnen maken met een 'thuis'.

Daniƫlle de Groot
06 46 51 45 52
Danielle is makelaar bij For sale makelaardij en ontzorgt jou als koper of verkoper van A tot Z bij het aan- of verkoopproces
Contact opnemen
Delen