Voetbalkoorts

Voetbalkoorts

Voetbal….. ik heb er helemaal niets mee!!
Maar aan de versieringen in en rondom de woningen te zien ben ik één van de weinigen die er niets mee heeft. De straten kleuren steeds verder oranje, onderweg kom je menig auto tegen met oranje spiegels, kinderen lopen met plaktattoos op hun gezicht en armen en in de winkels word je 'doodgegooid' met oranje koeken, oranje hagelslag, oranje spekken en vooral heel veel bier.

Voor nu verloopt het voorspoedig in de groepswedstrijden en één voordeel hiervan is dat hoe verder Nederland komt, hoe groter de saamhorigheid. En ja, daar hou ik dan wel weer van :-)

Die saamhorigheid kunnen we wel wat meer gebruiken in Nederland. Want er zijn toch echt veel mensen die iets van een ander vinden die ze eigenlijk niet eens kennen.
Gisteren heb ik de training voor buurtbemiddeling afgerond omdat het mij erg mooi lijkt om mensen die naast elkaar wonen en niet goed met elkaar overweg kunnen weer met elkaar in contact te brengen. Zodat er weer ruimte gecreëerd wordt om naar elkaars verhaal te luisteren en begrip voor elkaar ontstaat waardoor men vaak ook weer meer tolereert van elkaar.

Heb je zelf wel eens problemen met je buren gehad of loopt het misschien op dit moment niet lekker dan weet je hoeveel invloed dit kan hebben op je woongenot. Onze woning moet een veilige plek zijn waar je je rust kunt vinden en die veilige plek kan dan ineens veranderen in een nachtmerrie waar je niet uit lijkt te kunnen komen.

Een goede buur verdubbelt de waarde van je huis...

Conflicten, met wie dan ook, kosten ontzettend veel energie. Men wordt er veelal bang, verdrietig, gefrustreerd of boos door.

Soms maakt men zich zorgen om de buurtkinderen, of geven deze kinderen juist overlast, hangt er een boom over de schutting, of staat de radio ’s nachts om 02.00 uur net iets te hard. Zaken die ervoor zorgen dat er irritaties ontstaan. Sommige gewoontes die voor iemand heel normaal kunnen zijn, kunnen juist voor de ander buiten hun normen en waarden vallen. Een andere manier van leven hoeft echter niet te betekenen dat we niet samen kunnen leven. Praat eens met elkaar om te weten te komen waarom iemand iets op een bepaalde manier doet. 

Vaak durft men zelf niet op de buren af te stappen bang voor de confrontatie of angst voor verdere escalatie.
Veel gemeentes bieden buurtbemiddeling geheel kosteloos aan. Dus mocht je in een vervelende situatie met jouw buren zitten, twijfel dan niet om eens in gesprek te gaan met een buurtbemiddelaar om te kijken of jullie met elkaar tot een oplossing kunnen komen. 

En nog even terugkomend op het voetbal: Ondanks dat ik er niets mee heb hoop ik oprecht dat Nederland gaat winnen omdat ik iedereen die wel van voetbal houdt nog een paar hele mooie wedstrijden gun en hoop dat iedereen zich dan nog maar lang mag vasthouden aan die saamhorigheid!

Daniƫlle de Groot
06 46 51 45 52
Danielle is makelaar bij For sale makelaardij en ontzorgt jou als koper of verkoper van A tot Z bij het aan- of verkoopproces
Contact opnemen
Delen