Winnaarsmentaliteit

Het is hem gelukt! Hoewel ik helemaal geen diehard F1 fan ben, zoals velen van jullie wel zijn, vind ik de passie die de heren hebben voor hun vak wel erg gaaf om te zien. En ja, als Max dan in zijn eigen land de nummer 1 positie weet te behouden dan is ook voor mij de F1 een plezier om naar te kijken. Hoe mooi is het als je inzet zo beloond wordt voor iets waar je zo’n enorme passie voor hebt.

Ik voel af en toe dat ik de passie voor mijn vak even kwijt raak doordat we tegenwoordig meer mensen teleurstellen dan verblijden. Ik besef mij heel goed dat ik niet iedereen altijd blij kan maken, maar het kost mij soms wat moeite om het verdriet van de mensen die ik (opnieuw) heb moeten teleurstellen naast mij neer te leggen.
Gelukkig heb ik onwijs lieve mensen om mij heen die mij weer doen beseffen dat ik het woningtekort niet kan oplossen en alleen maar mijn best kan doen om zoveel mogelijk mensen wel te helpen.
En dat helpen doe ik graag. Daar neem ik de tijd voor. Of het nu voor een verkoopgesprek is, een bezichtiging, een buurtbemiddelingsgesprek of voor onze inzamelingsactie is voor de digitale hulpmiddelen, ik zal er staan. En dat zal ik met plezier blijven doen. Het is goed om je af en toe even te onttrekken aan hetgeen waar je zoveel passie voor hebt zodat je die passie weet te behouden en er ruimte in je hoofd ontstaat voor nieuwe ideeën. 

In mijn vrije tijd ga ik dan ook graag met de camper weg. Als het even kan dan haal ik hem op en geniet ik van de rust die een camper met zich meebrengt. Je even terugtrekken en tijd nemen voor jezelf maakt dat je er weer kunt staan voor anderen. Helaas zit de ‘zomer’ er bijna weer op. (of begint die nu vandaag juist?!?) Het Nederlandse weer blijft ons ieder jaar weer verrassen, dus wie weet kan ik er nog een paar weken van genieten.Bevalt het kamperen jou net zo goed als mij? Heb je dan ook wel eens overwogen om in een Tiny house te gaan wonen? Ik zie steeds leukere varianten voorbij komen waar ik erg enthousiast van word. 

Met het enorme tekort aan woningen zullen in de nabije toekomst veel meer mensen ervoor kiezen om in een Tiny House te gaan wonen. We kunnen met veel minder spullen toe dan dat we nu vaak om ons heen hebben, de huisjes zijn van alle gemakken voorzien en vaak erg duurzaam. En hoe fijn is het om binnen een uur je hele huis schoon te kunnen maken. Dat eenvoudig wonen bevalt mij prima. En kunnen we zo het woningtekort oplossen?

It Always Seems Impossible Until It's Done.

Als woningzoekende weet je dat het geen fijne tijd is. Je bent of te laat of je wordt overboden. Keer op keer word je teleurgesteld. Bij de ene woning vind je het wel oke, bij de andere woning maakt het je echt verdrietig. Verdrietig omdat je jezelf hier al helemaal zag wonen, je kinderen zo graag in deze woonwijk willen wonen bij al hun vriendjes of omdat het zo’n prachtige ligging heeft t.o.v. het bos waar je zo graag wandelt met de hond.

Hier kun je dus best even flink van balen en daarmee verliezen mensen soms ook de moed om nog verder te gaan met het bezichtigen van woningen. Maar dan komt er toch weer iets op Funda waar hun hart sneller van gaat kloppen en mailen ze toch snel voor een bezichtiging. Wat geeft het dan een goed gevoel wanneer je mensen, die je al meerdere keren hebt moeten laten weten dat ze niet de koper zijn geworden, nu eindelijk kunt feliciteren. Zo zie je maar weer, de aanhouder wint! 

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen; zorg dat je goed voorbereid woningen gaat bekijken. Verken vooraf diverse wijken zodat je weet waar je wilt wonen en zorg vooral dat je weet wat je financiële mogelijkheden zijn. En wanneer je een bod uitbrengt op een woning is het voor verkopers erg fijn om te weten wie er achter dat voorstel zit. Maak een brief waarin je jezelf voorstelt en waarin je de verkopers laat weten waarom hun woning jou zo enthousiast maakt. Niet alleen het hoogste voorstel is van belang voor verkopers. 

Hopelijk kan ik ook jou snel het goede nieuws brengen waar je al zo lang naar uit ziet. 

Daniƫlle de Groot
06 46 51 45 52
Danielle is makelaar bij For sale makelaardij en ontzorgt jou als koper of verkoper van A tot Z bij het aan- of verkoopproces
Contact opnemen
Delen